музика

Познати широм света за јединственом, динамичног и културно богатог музике је родила, Рио де Жанеиро и даље један од најзначајнијих градова за развој и ширење старих и нових жанрова.


I LOVE RIO истражује важне епохе у дубокој музичкој историји града, представљајући стари и нови таленат и откривања информације о концертима класичне и емисијама, фестивалима и странака на разним ритмовима, као што су Самба, Форро, Јазз, Цхоринхо, Марацату, и још много тога.


Рио де Јанеиро фотографије

Витални дио Кариока КУЛТУРЕ


Музика је битан део Кариока културе - што је једнако важно као и плажама и шумама које благослове Рио де Јанеиро, музика у Рију прожима сваки аспект живота у граду.

Као град који живи, дише и креће у музици, Рио де Жанеиро карактерише у целом свету као светилиште за откуцаја ентузијаста и композитора - везаних за веру, идентитет, прославе и комплетан начин живота, музика проналази нове ритмове и улоге у дан душе града и ноћи.

Такав је значај музике у Рију, да градска власт рутински организује и спонзорише бесплатне концерте и фестивале: горе-долазе извођача, као и чувеног бразилског и светске звезде, рутински играју на градским финансира догађајима. Звезде као што су Роллинг Стонес, Род Стеварт, Тхе Блацк Еие Пеас, Ленни Кравитз, Давид Гуетта, Стевие Вондер, и Роберто Царлос су сви наступао на концертима о слободним Копакабана или Ипанема Беацх - прикупљање огромне гужве и уживање спектакуларни успеси. Сваки нови Новогодишња, мноштво бесплатних концерата организују се на неколико локација широм Рио де Жанеиру, поздрављајући оба извођача и публику из целог света.


Локалном, националном, или међународне певача и музичара, увек даје много поштовања и пажње - неколико важних улице, путеви и паркови у Рио де Жанеиру су названа по Цариоца музички лидери, који су на високој цени као легенде и инспирација.


Антонио Царлос Јобим, писац "Гарота де Ипанема", Вероватно најбољи светски позната песма која се састоји у граду, се поштује поздравио сваког посетиоца у и ван територије Рио де Јанеиро, као локална међународни аеродром је названа по њему. Један од већине традиционалних улицама у оријентир округу Ипанема је назван у част Винициус де Мораес, коаутор исте песме.

Песме су прихватили и певала на улици, заједно са пролази колима, или у бројним баровима Караоке да бибер град. Није реткост да присуствују малу масу одједном певају или плешу у популарној музици само за задовољство њега, у бару, на плажи или на сајму.


Слично томе шта Рио плаже уради, музика у Рио де Жанеиру често мостова јаз између старости и класа - током карневала, Самба је јасна друштвена еквилајзер, а током целе године често млади и старији певају и плешу уз ритмове исти песме, на истом месту.


Цариоцас волим музику и волим свој град - као резултат тога, многи од стихова бројних поп песама, Самба, Босса Нова и композиције су о Рио де Жанеиру, или њихове љубави за Марвелоус Цити. Приказан у многим љубавних начине, Рио де Жанеиро је, и наставља да буде, најславнији Кариока Мусе.

Датира до краја деветнаестог века, најпознатији ритам рођен у Рио де Жанеиру је Самба је још популарнији од међународно признатих карневалских свечаности. Међутим, Јаззи Босса Нова је такође створен у граду и добио много међународне пажње од 1962 хит песму "Гарота де Ипанема". Касније, Функ Кариока, родом из фавела Рио у 1980, је постао важан и популаран израз локалне културе.

Самба је велики драгуљ у музичком Треасуре оф тхе Цариоца људи, али то није једини - мноштво других мешавина и мелодије доносе живот широк спектар осећања и да опишу Месмеризинг стране на личност овог заводљиво града.

Карневал је време за Самба, и Самба је глас карневала - ипак, ово непогрешив мелодија се налази у граду током целе године. Самба је у Бразилу национални звук, и то је разноврсна у бројним другим ритмовима и музичким изразима, као што су "Самба до Брекуе," Самба са веома посебним темпом где би певач представити нови лик, направите кратку хумор монолог или рецитују порука у контексту композиције. Самба верзија баладе, уз плес и радосном преокретом до романтичних текст је резултат Самба Цанцао ", који је постао веома популаран око 1950 и окупио велики број присталица, како произвођача и потрошача је такође из. као средином године Самба, јер се најчешће налазе изван Царнивал сезоне.

Рођен од лабаве мешавине између џеза и мекше Самба ритму, Босса Нова је икона Кариока креација која је инспирисала хиљаде уметника широм света, и са утицајем који наставља до данашњег дана.

Тиши и софистициран, само име значи "нови посебан начин прављења музике" као "босса" је квалификације од Кариока начин, и "Нова" указује на реновирање и еволуцију. Тако је Јоао Гилберто, Том Јобим и Винициус де Мораес, међу многим другим звездама и музичких генија, насталих у 1950. је ритам који ће носити осећај још увек непознат у свету.

Два врти у записник су довољно речи "Босса Нова" да се тече се из нечијих срца да нечије уши - то је ефекат да је тај жанр има на оне који га осећају, као ритам може олакшати све ивице и магично место публика у земљи радости, топлине и боје: Копакабана.


У драгоцене звуци породицом, пријатељима, веселих скупова и спонтаних странака за које Рио де Жанеиро је познат могу да се идентификују са пагоде, веома су омиљени и подржава музички стил, који уједињује и проширује све најомиљенијих карактеристике Самба - Тхе Беат и стихови, са осећањем и могућност да се укључе мале и велике гужве у једном страсном песму.


Бити друштвеност један од најзначајнијих културних обиљежја Цариоца људи, када је у питању уживање у музици све се придружује странци, да ли је то што певају или заједно: у Рија из друштвен природа музике је најважнија јер је сама ритам.

Модерна ритам опадајући из фавела и преузимање радио станицама и ноћним клубовима је Функ Кариока, понекад само под називом "Функ". Овај ритам обухвата ритмичке компоненте из Елецтрониц, Самба, хип хоп и Рап. Веома је популаран у млађим гужве захваљујући цатцхи песама и истакнутих извођача, као и мешавина креираних од стране ДЈ-ева који осигурач овај жанр са другим представницима денс музике у свету.


Рио де Јанеиро је дом за више од 160 насеља, и наравно многи развио јасан музички идентитет - као ово у смислу установама, популарних домаћих ритмова, или обоје.


Неки насеља су посебно обележена бубњева, као што Лапа, боемског центру града, где су неки од најбољих неформалних ресторана и барова пронађена. Многи Цариоцас и посетиоцима изабрати Лапа да се придруже у забаву плеса и уживајући у Рио задовољства. У овом оријентир део града налазе се неке од најпознатијих и традиционалних објеката у којима Самба живи, и где свако добије убола пчела плесног.

Други окрузи се фокусирају на различитим амбијентима и стилова - Ипанема је дом великом броју традиционалних Босса Нова установа, а Домаћини живе наступе дневно. Такође у Ипанема, неколико културних центара и продавница, где посетиоци могу наћи књиге, евиденције и успомене из историје и живота највећих експоненти и самог жанра.

Бразилски музичка индустрија је самоодржива: постоји довољно музичара и композитора у сцени да се произведе нешто за свачији укус у публици која, с обзиром на велике заједнице и широк спектар жанрова, представља изузетан успех. То је уједно и разлог зашто Бразилска музика је толико познат у целом свету, и зашто његов квалитет је тако висок и његов потпис тако непогрешиво.


Жива музика у Рио де Жанеиру је још један од великих икона у граду, и то се слави као Сугар Лоаф Моунтаин, статуе Христа Спаситеља, или црног и белог тротоару сунчаних Цопацабана.


Концерти или квелики музички догађаји су само део градског музичког пејзаж - да ли је за прославу почетак фазе, националном и локалном празника, узвикујући за победу у фудбалском тиму или за верске прославе, Цариоцас радо придружити своја срца и гласове у спонтаним хорова.

Музика у Рију је основни део Кариока идентитета - разумевање ово омогућава посетиоцу да боље разумеју живот града, као и да креирате дубљу везу са локалним становништвом. Знајући мало о Рио де Жанеиро музичке културе и баштине ће добити највећи осмех, најтоплије од било Кариока.