Историја

Историја Рио де Жанеиро је дубоко богат, разноврстан и мулти-културно - I LOVE RIO гледа у раном развоју ритуала и пракси, долазак хране и стилова из целог света, и рођење знаменитости у граду.


Она пружа фасцинантан информације о еволуцији насеља, порекло фестивала, странака, жанровима, телевизори емисија и моди, као и евокативне снимке из прошлости, од старих плантажа кафе из 19. века, музички пенушања од 1970-их и 80-их, и весеље почетком 20. века.


Рио де Јанеиро фотографије

Дивно Град Рио


Рио де Жанеиро је један од највећих електроенергетских метропола у свету - огроман и заиста јединствен мозаик, састављен од широког спектра друштвених, културних и физичких пејзажа. Разумевање прошлости у граду је од виталног значаја за разумевање своју изузетну и разноврсну савремени.

Историја Рио прати путању фасцинантан: од раног аутохтоног становништва на португалском колонијалне владавине, а од монархије на републику, па чак и војне диктатуре. Током својих различитих важних епоха, град је генерисана прелепу архитектуру, умјетност, културу, музику, храну и живу дух.

Рио море порт га направили регион виталног стратешког значаја у трговини шећера, злата и кафе, а држава је стога је главни град земље у 1763. - наслов да укључује и искључује задржан скоро две стотине година. Положај луке и улога градски капитала се нашироко сматра два од најважнијих фактора у ширењу и еволуције донекле невероватно мочварног и планинском подручју.

Географска Развој Рио је обележен продужетак из историјског центра и развоју три околних региона: трговински оријентисана северној зони, Тхе Посх и туристичком јужној зони, као и новоразвијени и модерне западне зоне.

Овај регион познат као Бразила била насељена хиљадама година од староседелаца који су по неким прорачунима достигао Америку из Азије, копном преко Аљаске или морским путем дуж Пацифика. Ови полу-номадска племена живели као миграната ловаца-сакупљача, и никада није развио писане записе или монументалне архитектуре, стога не зна се много о њиховој историји. До данашњег дана, много места у Рио де Јанеиро области још увек зове користе аутохтоне речи - чувену плажу 'Ипанема "је један пример, са' Ипанема 'што значи' лоше 'воде, највероватније у односу на риболов. Сама реч "Кариока", данас користи да означи становнике града Рио де Жанеиру, потиче из аутохтоног речи 'кари' оца 'што значи' белу кућу 'или' кућу белог човека. "


Област у којој је био град трибине 'открио' на 1. јануара 1502 у португалском експедиције коју је предводио Гаспар де Лемос, који је веровао да је достигао уста великог реке, и назвао град "Река јануара" у складу са тим.


У 1565. Португалци опште Естацио де Са званично основао град у покушају да протера француски који су се борили да преузму контролу над подручјем 10 година: он је назвао град "Сао Себастиао до Рио де Јанеиро," а до осамнаестог века град се звао само 'Сао Себастиао.' Сао Себастиао Први је био краљ Португала у време настанка града, 1. март 1565, а он је носио исто име свеца који је касније направљен свеца заштитника града: Сао Себастиао.

Французи су успешно протерано две године касније, али је наставио да се бори за превласт у наредних педесет година. Обала око Рио де Жанеиру привукао португалски и француски колонисти због профитабилне трговине Бразил Воод и шећера, који би могао бити спроведена кроз луку.

У 17. веку град је и даље густо насељена од аутохтоних Индиос. У ствари, 1660., било је дом за импресивних 6.000 аутохтоних Индиос, у поређењу са само 750 португалским и 100 Африканаца. Крајем 17. и почетком 18. века, град је постао главни трговински тачку за робове, као и злата и драгог камења минска у суседној држави Минас Гераис, и из тог разлога у 1763. генерална влада је прешао из града Салвадор, у североистоку Бразила у Рио де Жанеиру, учинио град престоницу државе.


Током португалске колонијалне ере, између 1763. и 1822., Рио де Жанеиро је главни град Бразила. Током овог периода, делом због свог статуса као капитал, а делом зато што је витални центар трговине, Салт привукао људе из многих делова света. Имигранти из разних делова Европе, Азије и Блиског Истока утврђеним активностима у граду иу околним подручјима, дајући порекло култури асимилације која и даље сада је карактеристично за Рио.


Крајем 18. века, економска криза погодила град, јер су друге земље у Јужној Америци такмиче са Бразилом у производњи шећерне трске. Промјена плиме и срећа ће трансформисати Рио де Жанеиро значајно у наредном веку.

Због текућег рата Наполеон је са Португалом вратио у Европу, Рио де Жанеиро постао привремени главни град Португала између 1808. и 1821. године, и то је у овом тренутку да је краљевски суд је пребачен у Рио броду од 40 бродова. Португалски краљевска породица је стигао у у Рију 1808. године, доносећи 20.000 припадника португалске суда, као и рафинирани архитектонским стандардима, уметника, студиозан, и академика, као и жеље за цркве и модерне дипломатских пракси.

Рио је постао главни град бразилске царства 1822., даљим ширењем трговине и трговину са Европом и остатком света. Током овог периода, главна активност у главном граду био је производња кафе, што је довело до стварања разних фарми и изградњи многих вила и даље у постојању.


Производња кафе значајно повећала економију и трговину, а касније је постао један од најважнијих извоз у Рио де Жанеиру, прављење кафе популаран у свим крајевима света на невиђених размјера.


У 1822., рат бразилског независност почела, и Рио де Жанеиро постао главни град нове и независне монархије. Касније, град је остао као главни град царства Бразила до 1889. године, и коначно у републичким година Бразила до 1960. године, када је капитал је пребачен у Бразилији.

Током своје историје, Рио де Жанеиро је срце јаких и иновативних политичких и интелектуалних струја које су довеле до укидања ропства 1888. и формирање Републике у 1889.

Са опадањем робовског рада од виталног значаја за кафе и шећерне трске плантажама, град је почео да прима велики број европских имиграната и бивших робова, које је привукла потенцијал за плаћени рад и између 1872. и 1890. године становништво удвостручио. Ова демографска експлозија је изазвала стамбене кризе која је постојала од средине КСИКС века, и нехигијенским насељима су почели да се појављују на врху брда у граду: ова насеља ће касније доћи да се зове 'фавела' сада познат широм света због своје карактеристичне изглед и њихове значајне културне допринос као што су музички жанр "самба" и развоју спектакуларним тимова карневалских да парадирају сваке године у граду.

Од 1890. године око милион људи живело у граду, уз око четвртине бића имиграната - то поред бивших робова из кафе и шећера плантажама ослобођени 1888. године указом принцеза Исабел.

Почетком 20. века градоначелник Перејра Пасос предузео реформе широких размера у урбаном ткиву града, изградња путева, широке авеније и модерне зграде, као и пружање асфалтирање до центра града и околних округа. Инфраструктура је по узору на париском архитектури тог времена, и сматра неке од најважнијих и најутицајнијих посла су се десили у историји Рио де Јанеиро екипе. То је када је рођен термини "Цидаде Маравилхоса, 'или' диван град, 'и заувек урезан у душу и идентитет града.

У овом тренутку у граду срце лежи у њеном центру, раздвојен на једној страни од приморског залива, док је унутрашњост је насељен малим давањима и фарме. Са доласком струје крајем 20. века, демографски почеле да се мењају и електрични трамваји омогућио људима да живе у значајном удаљености од радног места, шири границе овог града. Стари град, близу мора, је претворена у "Центро" (Центар) - регион трговине и пословања, док је стамбено урбаном проширио дуж обале и према унутрашњости да се формира северној зони. Проширење је имао за маневар око чудном топографије града, где су планине исклесан кроз долинама и постројили плажама.


Између 1920. и 1950. године и краја је Рио де Жанеиро је постао веома популаран у хигх-енд посетилаца и међународних личности - то је у овом периоду, 1923. године, да је чувени Копакабана Палаце је отворена, и познатих филмова су снимљен.


Од 1930 је океан-предња срезове Копакабана, Ипанема и Леблон, који је претходно био замишљен као егзотичних плажа дестинације, постала је високо цењена стамбене локације, захваљујући отварању тунела, и доласка трамвајских линија.

Литература времена хвалио се здравствене и социјалне бенефиције приморског ваздуха и купање у мору и плажи други живот постао је нови тренд - знак префињености и елитног одмора. Јужне зоне је да се види као културни срцу града, дом Гранд хотела, префињен ресторана, биоскопа, позоришта и клубовима. Овај музички жанр "Босса" је рођен на овим просторима и процветале у 1960-их, 70-их. и 80-их.


Године 1960., савезни главни град је прешао из Рио до Бразилији, стимулисање град да пронађе нови идентитет фокусира на што културна престоница Бразила.


Стварање тунела и путева и отворио западне обале стретцх уп интензивном развоју. Током 1970-их површине дошло је до знатно убрзан процес урбанизације, чиме великих делова богатог становништва да се преселе у округу Барра да Тијуца, као и даље на запад до Рецреио дос Бандеирантес, дом спектакуларним парковима и плажама. Велике куће, стамбене зграде, тржни центри и палате почела да попуните западну крајолик, који доводи до највише модерних округа у граду.

Од 1990-их, општински силе су непрестано стимулисани градске развој, у потпуности мобилише урбани и еколошки потенцијал града, и промовишу културу, разоноду и спортске активности. Плаже су претворени у разоноду простора за спорт и активности, као што су музичке представе и емисије, док су музеји и уметничке галерије су ревитализована и развијен по целом граду. Општи и културни ревитализација града укључено хостинг важне спортске догађаје, као што је ФИФА Соццер Светском купу у 2014..

Важан прекретнице у историји града почела је 2008. године са реализацијом смиривање полицијских јединица у неколико фавела преко Рио де Жанеиру: те снаге значајно смањење нивоа криминала што је град много сигурнија за живот, посети и пословања, стимулише нове период раста и развоја и наглашавање Рио нову и престижну улогу на светској сцени.

Рио де Жанеиро је култура обележена својим аутохтоним почетака, наслеђе колонизације, важни утицаји из широког спектра међународних култура, и географском позиционирању града - лучки, планинама и плажама. Јединствена историја Градски га је обликован у истински органску лицу и живи игралиште култура и идеја.