Култура

I LOVE RIO је страствени о култури, и Изгледа да покрије велико богатство уметничког стваралаштва што сија по граду, у свим њеним традиционалним и иновативним облицима и изрази.


Рио де Жанеиро репертоар традиционалне културе је образложио, укључујући и филмским фестивалима, позоришним представама, уметност изложбе и плесне представе. Уметничке манифестације из луксузном позоришта продукције до аутентичних Фавела блага се приказао читаоцима, додајући већу текстуру културном портфолио града.


Рио де Јанеиро фотографије

Цариоцас СУ душа РИО


'Култура' је отворен и течност термин који се односи на ништа производи људског интелекта. То укључује традиционалну уметност, као што су филм, позориште, плес и изложбе, као и свакодневне рекреације који чине суштину и карактер становништва. Рио-де- Јанеиро је заиста богата наслеђа и разноликости, комбинујући креативност и улаз.

Када Рио де Жанеиро пада на памет, има доста слика: Пристине плаже, фудбал, Царнивал, барбекуед месо и национално пиће & куот; Цаипиринха & куот; - Ипак, више од свега, то је народ града који чине Рио оно што јесте.

Цаллед Цариоцас, становници Рио формира веома културно разнолика група, као долазе из различитих наслеђа, културе и вероисповести - са несумњиве особина везивање културе заједно: општи добро расположење, љубав за цео живот, једноставности и топло гостопримство.


Отворите и добродошлице, Цариоцас су витални део оно што чини Рио такав популарна дестинација: обдарен природно оптимиста став, људи Рио су јединствено разликују од њихова истинска осмех, спонтаност и радознали природе.


Централна укупном Кариока културе је од виталног значаја Улога коју породица и пријатељи играју у један још живи: рођендане увек прославио окружен многим пријатељима и проширени породица, и било повод је савршена прилика да се заједно и socijalizovati. Спорт, музика, и сунчаних напољу су најбоље уживали у друштву других, и недељу-енд роштиља су обележје локалног живота.

Део локалног филозофије је искрен интерес у учењу о начинима и начинима другим деловима света, и укључује многе нове елементе у локалној културног пејзажа, дајући родила посебно Кариока изразима попут музичког жанра Босса Нова и разне гастрономски, уметничке и књижевне драгуље.

Један аспект који даје посебан дух свој Цариоцас је тенденција да се укључе утицаје из различитих култура у шармантан и разигран стилу.

Током прошлог века, лаид бацк атмосфера, Беаутифул Сценери и отвореног срца људи Рио су деловали као 'Мусе' за великих писаца, песника и композитора као што су Том Јобин и Винициус де Мораес, креатори оријентир Босса Нова песма "Гарота де Ипанема" (Гирл фром Ипанема).

Исти аспекти града су привукла неке од најталентованији уметници из целог света, као и велики прилив људски капитал је подстицао феноменалне дешавања у културном производи од града.


Најпознатија и међународно видљивим израз Кариока културе је заиста спектакуларно карневал прослава која се одржава сваке године: хиљада становника маршира у глас парадирају веома софистициране костиме на звук од Самба музике.


Светски познати широм света већ деценијама, Карневал у Рију је заиста дивљи и спектакуларни пет дана прослава, укључујући милиони људи, и прожима сваки кутак града, дан и ноћ. Хелд 40 дана пре Ускрса, Карневал званично почиње у петак и крајеви масти уторак. Међутим, прославе унапред Царнивал крећу барем недељу дана унапред, и наставити до недеље после масти Уторак.

Карневал у Рио де Жанеиру датира још из 17. века, када је португалски племства одржан странке и прославе на основу њихових племените европске традиције. Временом је прославе апсорбује елементе специфичне аутохтоним и афричке културе, и кулминирао на јединствен и веома спектакуларан спој дубоко под утицајем Афро-бразилски фолклор.

Осим карневала, у Рио де Жанеиру мноштву уметничке и свакодневне изразе сијају целом граду сваког дана од године, често инспирисан самом граду и присуства безброј уметници, писци, музичари и.

Посебно важан у Рио де Жанеиру, Књижаре бибер улице града, хостинг широку лепезу важно уметничке манифестације, као што су књиге лансира, читања, рецитације и дискусије. Они су простори дружење, где свакодневних људи, уметници и интелектуалци, испуњавају и деле идеје, и где литература и уметности спој са кафе, хране, музике, слободног времена и дебате.

Рио је такође развио признање током протеклих деценија за допринос свету визуелних уметности. Ово је делом због јавне и приватне инвестиције у галеријама и изложбама широм Цити: Тхе Мусеу де Арте до Рио (Рио-Мусеум) је отворена 2013. године, и домаћин диван изложбе и догађаје током целе године. Мусеу де Арте Модерна (Музеј модерне уметности), као и Центро Културни Банцо до Брасил (Банк оф Бразил Културног центра), такође нуде Програм међународно признатих изложби.

Други аспект Рио културног репертоара је његова позориште. Театро општине, или општински позориште, један је од већина упечатљиве зграде у граду. Изграђен у барокном стилу у Цинеландиа 1909. године, првенствено показује класична концерти, опере и балети, као и неки музички театар. ИО Институт је такође поставио до два позоришта у насељима Фламенго и Ипанема, покретање богатство различитих уметничких перформанса, пружајући опсежна Програм позоришта за младе и старе публике.


Култура Град може такође може дефинисати као свакодневне активности и манире својих људи. Граффити арт, скатебоардинг, риболов и Ките Флиинг су кључне компоненте савремени Кариока живот, заједно док појединих израза, гестови, укуси и тенденције чине заједничку структуру богат и јединствена друштво.


Јеито Кариока, или Кариока начин је познат термин користи да означи креативни, позитивну и генијалан начин на који људи Рио приступа препрека и недаћама.

Ове карактеристике појављују толико од богатијим дијеловима града као и они из заједнице вершине Риа брда. Фавеле имају дуге, различите и живе историје и традиције које настављају да имају изузетно утицајну улогу у формирању градска битан карактер.


Повећана развој и инвестиције у граду довели су до стварања догађаја који су несумњиво напредни књижевност, филм и уметност на глобалној сцени, и проширио приступ култура међу становницима Рио.


Фестивал оф Рио, који је почео 1999. године, један је од најзначајнијих филмских фестивала у свету и има приказао неке од највећи таленат у правцу, укључујући Коста Гаврас, Јоао Педро Родригуес, и светски познати глумци као што су Самуел Л. Јацксон, Јереми Ајронс и Хелел Мирен.

Град домаћин међународног сајма књига, где је издавачи, књижари, аутори познаваоци и ентузијасти окупљају у открију и разговарају о књижевности, нуди простор за провокативан и плодна комуникација између интелектуалаца и шире јавности

Сваке године, Рио-има Анима мунди, анимације филм Фестивал скрининг од првих и ангажовања анимиране играних филмова из целог света. Признат од стране међународне академије Оскара, то је највећи анимација догађај у Латинској Америци, делујући као платформа за најновије и најоригиналнијих уметника у тој области.

За један викенд сваке зиме, сликари, вајари и визуелни уметници баци отворити врата својих домова и студија у креативни Хеартланд града - прелепа и боемски падина насеље Санта Тереса - за састанак под називом Арте де Портас Следбеник (Опен Доорс члан).

Од 2003. године, Рио де Жанеиро држава домаћин високо Смотра флип у шармантан и историјског града Парати. Међународни фестивал књижевности је окупио неке од најбоље волео и критички признатих савремених писаца, укључујући Јулиан Барнес, Дон ДеЛилло и Ханиф Куреисхи.


Наглашавајући верску аспект рио де Жанеира култура, култни кип Христа Спаситеља разбоја величанствено изнад града, која симболизује и сведочи дубинама укорењен веза између Цариоцас и хришћанске вере - приказан са широким раширених руку, споменик подсећа све посетиоце добродошлице природа града и његових људи.


Бразил је веома религиозна земља, и због разноликост њеног становништва, често религија уградити утицаје из католичанства, протестантизам, паганизма, европске спиритизам, Индигеноус веровања и афричке религије и ритуали - Истицање пример отворености и културна интеграција од обоје Рио де Жанеиру и земље у целини.

Два најдоминантнији утицајима на вера становниства су европског хришћанства, а свете тајне и обичаји који су мигрирали у земљу заједно са африцким робовима. До средине 20. века преко 90% од Бразилаца су католик, чинећи земља највећи католичка земља на свету, са брзим раст евангелистичке протестантизма у последњих 50 година.

Верски празници и свечаности одвија током целе године у част светаца и светих датуме велика значај у бразилском фолклорних и католичке историје. Све у целој Јун, јул и август делови Рио домаћин на широком спектру отворени и затворени странке у част светитеља, важних Вођење Католички прославе са традиционалним Бразилиан и афро-бразилских музика и кухиња, као што су Форро музике и разних традиционалних национална јела.