БИЗНИС

Свесни све већег значаја у Рио де Жанеиру на светском тржишту, I LOVE RIO нуди широк спектар информација на привреду града, погодан за пословне људе, предузетника и привредника.


Корисни идеје о томе како пословати и сарађивати са локалном културом тржишта су обезбеђени, и да се повећа разумевање и свест. Истицање у растућим индустријама и фирмама, заједно са техничким и корисних контаката да ангажује локалне фирме и развијају успешне иницијативе. Да бисте се повезали читаоце директно институцијама и компанијама, сајт такође промовише трговине и локални развој.


Рио де Јанеиро фотографије

Инфраструктура и ресурси


Привреде Бразила и Рио де Жанеиру су постали јачи у протеклој деценији: иновативних макроекономске политике, откриће додатних природних ресурса и значајних друштвених реформи помогли су повећање извоза и представља Бразил као атрактивне инвестиционе дестинације.

Стратегије за унапређење неразвијених подручја, снажну подршку приватним предузећима и иницијативе неколико милијарди за побољшање општег инфраструктуре као што су комуникација и транспорта су високо на дневном реду федералне, државне и локалне - резултира у економској клими Динамички привлачење инвеститора и међународних трговинских предузећа.

Владине агенције пут средства на невиђених размјера на побољшању инфраструктуре и објеката широм земље, стварајући услове за већу радну снагу, и више могућности за улагање у будућност.

Бразилски Влада је позициониран Бразил као глобални лидер, пружање помоћи у суседним земљама, обраћајући се мисијама Уједињених нација, а у сарадњи са афричким земљама и земљама Јужне Америке да развију инфраструктуру и партнерства.


Рио де Јанеиро је културна престоница Бразила и један од главних финансијских центара, куповину и транспорт. Након Сао Пауло, Рио де Жанеиро је бразилски град са другом највећом бруто домаћег производа, процењена је на око 150 милијарди реала годишње. Митрополит подручје је друга по величини национална богатства пол, а 70% од економске снаге државе Рио де Јанеиро.


Стил бити савезни главни град Бразила све до 1960. године, пре скоро 200 година, Рио-еволуирао у живописну административне, финансијске, комерцијалне и културни центар.

Град је дом за чврсту инфраструктуру са великим луке, међународни аеродром, домаћи аеродром, две линије метроа, неколико међуградским жељезничке линије, и јавне саобраћајне мреже стотина аутобуских линија и хиљадама аутобуса.

Рио је дом великих финансијских фирми, комуникација и приватни и државни забавно. Недавно откриће нафте у басену Цампос у Рију показала да је главна база неколико нафтних компанија, гаса и бразилске и иностране енергије, у ствари, Бразила пре со регија, огроман простор дубоких резерви воде од уље под дебелим слојем соли, може похранити до 100 милијарди барела - пружа велику потражњу за услугама у Рију.

Град је важан пословни и банкарски области, инвестиционе активности Рио де Жанеиру укључују развој некретнина, управљање фондом, и други по величини берзи у Бразилу. Написано у 1845, Рио де Жанеиро берза је прва берза да се успостави у Бразилу, трговању данас је искључиво државне обвезнице

Град има индустрија бродоградње, металургије, прераде, гаса и петрохемије, фармацеутске производе, текстил, прерада хране и намештаја. Поред тога, главни бразилски организације забаве, телевизије, штампе и издаваштва имају операције у метрополитанана региону.

Присуство великог луке је направила Рио-витални центар међународних увозних и извозних активности, заједно са приобалним трговине и другим областима Бразила и Јужне Америке.


Туризам и забава су главни аспекти привредног живота у Рију, јер град је главна дестинација за бразилске и страних посетилаца и потенцијал за међународни туризам непрекидно развија. Град се очекује да значајно расте у овој области, делом као резултат одржавања великих међународних догађаја као Светском купу 2014 и на Олимпијским играма у 2016. години, који су довели проток средстава, десетине нових хотела, као и потенцијал за на отвореном тржишту експанзија.


Обала Рио де Јанеиро је један од најјачих туризма и економским тржиштима у свету, такође је најпопуларнија дестинација за већину 50 милиона Бразилаца туриста који одмор национално сваке године.

Историјски гледано, сектор услуга је био најважнији део привреде Рио де Жанеиру, а заједно са малог бизниса држи цвета град током целе године. Хиљаде великих и малих предузећа, фабрике и трговине хране, одеће, апарата, намештаја, цигарета, коже, накит, уметности и заната. Недавно је производња електронике и компјутера почео да игра јачу улогу у економији

Постоји преко 200.000 регистрованих фирми у Рију, нуде велики број различитих производа и услуга. Већина ових предузећа су микро и мали, са мање од 100 запослених. Услужним секторима и јавне управе, рачун за преко 70% свих радних мјеста у граду, трговачке рачуне близу 16%, 10% индустрије и грађевинарства 5%.

Рио де Жанеиро има око 24.000 индустријских предузећа која запошљавају више од 800.000 људи. Привреда на много већем експанзије у средње класе су возио потражњу за младе професионалце са високом стручном спремом, конверзијом град у нову земљу могућности. Бразилски брендови присутне у породицама Јужној Америци, активно шири на глобалном тржишту, са Рио де Жанеиру и Сао Пауло у срцу овог проширења.

Повољни фактори за текућу улагања у Рију укључују проширење унутрашњег тржишта и потражње за робама, улагање у јавне безбедности, високог квалитета маркетинга и догађаја платформи и доступност локалне таленте.


Становништво Рио де Жанеиру је око 6,4 милиона људи, достигавши готово 12 милиона људи у градском подручју појављује још веће тржиште потрошача када је више од 1,6 милиона странаца посети Рио годишње.


Стручњаци предвиђају да ће бити инвестиција у сектору нафте и гаса од Р $ 488 милијарди долара у Бразилу између 2014. и 2017. године, а већина то је концентрисана у Рио де Жанеиру, која има 80% средстава у земљи.

Рио нуди простор за могућности раста и смислен пословања у сектору бродоградње, путне инфраструктуре, луке, аеродроми, телекомуникација и туризма. Град је власник треће по величини лука дистрикту и превоз у земљи, а крупне инвестиције у току за обнову и проширење.

Све већи број становника и побољшана инфраструктура у нехигијенским насељима, заједно са повећањем прихода становништва, су привукли више и више трговине у мање развијеним областима Рио де Жанеиру. Овај нови договор јача економија локалних заједница, и видљив раст прихода и квалитета живота становника. Студије и подаци показују да повећана потражња генерише многе могућности за проширење трговине да задовољи локалне потребе.

Експоненцијално расте интересовање и посвећеност компаније, наишао је на заједничким напорима влада и невладиних организација за одржавање и подрже развој локалних економија у махали, која види своју потенцијални раст у јаче, уједињене Рио. Семинари, радионице и предавања редовно домаћин промоција предузетништва и подршку постојећих предузећа.

Бразилски служба подршке малим и средњим предузећима (Бразилски службе за подршку малим предузећима), или Себрае, промовисао развој локалних предузећа у смири заједница од 1996. У 2011. години, развили пројекат подршке више од 60.000 предузетника кроз сусрете као и пружање савета и циљану обуку.


Углед и комерцијални потенцијал Рио је уживао континуирани раст стање, и као таква, фантастично предели граду делује као плодно тло за потрошаче, произвођаче и стручњаке да обликују међународни пејзаж у свом пољу.


У светлу све већег интересовања улагања, Рио де Жанеиро је домаћин великом броју престижних сајмовима и конвенцијама, где потрошачи и произвођачи деле идеје, мрежа и иновације. Град има сајам и конференција за нафту и гас бијенале са преко 1.500 учесника, у организацији Института за нафте и гаса, а такође годишњег сајма, међународне Навалсхоре.

Важан сајам за производе витамина и протеина, а други за одећу и спортску опрему говоре о јакој тржишта за производе који се односе на здравље и кондицију. У исто време, модна индустрија у Рију расте у обиму и углед у протеклих неколико година, град је сада домаћин разних догађаја и модне ревије.